302. 365 dagen !

index2 indexEen 365 dagen project. Een puur staaltje doorzettingsvermogen. Het heeft iets spannends, het intrigeert me. De uitdaging. Dat trekt me erin aan denk ik. Hou ik het vol? Ik ben wel een volharder, maar een compleet jaar? Elke dag, 365 dagen? Dat is lang, zelfs voor een doorzetter eerste klas.


Een 365 project is een echte trend in blogland. Het principe is dat je gedurende 1 jaar (!), elke dag (!!!) een post doet over een bepaald onderwerp. Dat kan over gelijk wat zijn. Je kunt elke dag iets schrijven of fotograferen of iets knutselen of koken en ga zo maar door. Eigenlijk zou je kunnen denken: “dat is niet zo moeilijk”. Er zijn tientallen zaken die we dagelijks doen. Van slapen tot naar toilet gaan, over tanden poetsen (hoop ik toch?!) en eten. Je doet heel veel dingen elke dag. Enige verschil, dat zijn gewoontes, je doet het zonder erover na te denken. Zo’n 365 dagen project, daar moet je juist wel over nadenken. Net dat is er zo leuk aan. je moet éénzelfde onderwerp 365 keer in een ander daglicht plaatsen. Je onderwerp keer op keer heruitvinden. Geweldig toch? Je eigen mini-traditie. Creativiteit ten top.

Enkele leuke voorbeeldjes zijn The doors of perception (1) van Melanie Devrieze of Daily teacup (2) van Jessica. Er is zelfs iemand die elke dag iets nieuws knutselt met een waspeld! Ken je zelf nog leuke? Of heb je zelf zo’n project? Laat het me zeker weten!

Liefs
E.

Advertenties

2 gedachtes over “302. 365 dagen !

  1. Hou ik zoiets wel vol?, was ook een van de zinnen die door mijn hoofd spookte voor ik aan het 365 dagenproject begon. En kijk, bijna vier maanden later vind ik het nog leuker dan in het begin. Soms kan ik nauwelijks wachten tot de volgende dag om een nieuwe deur te posten. En je krijgt ook veel reacties van andere mensen, bijvoorbeeld dat ze niet meer gewoon door een stad kunnen wandelen zonder naar deuren te kijken 🙂 Ik zou zeggen: gewoon doen.

    • Herken dat gevoel, heb dat met mijn blogposts ook wel, dat niet kunnen wachten. Toch, om de paar dagen en elke dag… Zal er nog eens een paar nachtjes over slapen. 🙂

Bedenkingen, opmerkingen of reacties?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s