Achtennegentig. Ontbijt!

Ik ben (meestal) een ochtendmens. Op voorwaarde dat die niet te vroeg beginnen. Als ik in het weekend of op vrije dagen wat tijd heb, hou ik er dan ook van om op mijn gemakje uitgebreid te ontbijten! Thuis of op verplaatsing. Met vrienden, alleen of met twee. ’t Heeft allemaal zijn charmes. Een week of 2 voor kerstmis houden we bijvoorbeeld met ‘onze bende’ een kerstontbijt. Rond de kerstboom en iedereen brengt iets mee. Super gezellig toch?!

 Als ik mezelf thuis zo’n XL-ontbijtje gun dan zijn er steevast vaste elementen. Denk aan een lekkere pistolé, fruit, vers fruitsap, een eitje… Trouwens wanneer je geen geen zin hebt om ’s ochtends naar de bakker te lopen: de keizersbroodjes van Colruyt zijn een aanrader. Diepgevroren en enkel af te bakken. De geur van versgebakken brood, krijg je er gratis bij!

Wat ik als kind vaak at was havermoutpap (met bruine suiker). Nostalgie! Misschien moet ik dat binnenkort ook zelf eens proberen. Trouwens super simpel, dus dan heb je ook niet te veel gedoe ’s morgens.

Voor 2 personen:
0.5l Melk
40 g havermout
1 el kaneel (mmmmmmm)
2 el bruine suiker
Tenslotte kan je er ook honing, bosbessen, framboosjes,… aan toevoegen!


 

 Nu ik toch in een nostaligische bui ben, kennen jullie klakkors? Geen wentelteefjes, verloren of gewonnen brood. Neen! Klakkors zeg ik u. Ge kent da wel brood in ei en melk gedraaid en dan gebakken in de pan. Misschien ook nog een idee om eens de dag mee te starten. Opgelet: best niet te combineren met de havermout. Anders ligt ge waarschijnlijk een dag in de zetel met een  halve indigestie, wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn. 🙂

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie om misschien man(of vrouw!)lief eens te verwennen dit weekend? Zijt maar zeker: ge zult scoren! 🙂 Binnenkort volgt een post met een paar van mijn favoriete ontbijtadresjes!

Geniet!

E.

Advertenties

3 gedachtes over “Achtennegentig. Ontbijt!

  1. aaah ik ben verhuist naar canada… En ik wist enkel de naam klakkors nog… en zo ben ik hier geland… mmm dat heeft me gesmaakt, een goeie tip, probeer het met vloeibare honing wow! De smaak van belgie kwam terug.

Bedenkingen, opmerkingen of reacties?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s